יום העיון השלישי של עמותת פורום אמפטיה 

"הורות פנים רבות לה" – דילמות ותמות סביב מבני הורות שונים

09:00-15:00 16.5.2023

 זמן לתחילת הכנס:

ימים
שעות
דקות
שניות

יום העיון "הורות פנים רבות לה"

כל המידע אודות יום העיון

יום העיון 'הורות פנים רבות לה' על דילמות ותמות של מטפלי הורים בעבודה עם מבני משפחות שונים

יום העיון יתחלק לארבע הרצאות מהבוקר עד הצהרים, החל מהצהרים יבחר כל משתתף אם לקחת חלק בשתי הרצאות נוספות או לבחור אחת מארבע סדנאות לבחירה שיעסקו בצדדים מעשיים בנושאים של יום העיון. 

ועדת היגוי: ד"ר עינב אברמוביץ, גב' שרון צונץ, גב' יעל רון – הקש, גב' שרית שרם-יבין, גב' דניאלה בן זאב, גב' הדס רון גל וד"ר דרור אורן
ועדה מארגנת: ד"ר דרור אורן, גב' הדס רון גל, גב' קרן זמיר ברק

9:00  פתיחה – פרופ' אסתר כהן, חברת הועד המנהל של עמותת אמפטיה 

9:15  קול האב במפגש עם אם יחידנית – ד"ר דרור אורן

מהו קול האב הפנימי והחיצוני עבור האימא היחידנית? 

אלפי נשים בישראל בוחרות בהורות במבנה של יחיד, כבחירה בעצם ההורות יותר מבחירה ביחידאות כשלעצמה (אורן, 2018). חלק גדול מהן פונות לא.נשי מקצוע לסיוע בחשיבה על ההורות  וגידול ילדיהם ובכלל. בחיי השניים, הורה וילד, מתקיים   שלישי נעדר ונוכח. במרחב הטיפול הפסיכולוגי מתקיימות מספר שלשות, מדוברות ומפונטזות. נתבונן בדרכים בהם המפגש  יכולה לחוות היחידנית את האבהי במטפל/ת וכיצד מתממש חלק זה בתוך המפגש מטפל איש ומטפלת אישה, עם עולמן הפנימי והפונקציונאלי של היחידניות. נתבונן כיצד המטפל הגבר מייצג, אולי בו זמנית, את ההעדר ומהווה פונקציה תחליפית זמנית לקול האב המגיע מבחוץ.

10:00   הורה יחידני פוגש זוג הורים : מפגש האישי והמקצועי – מר מתתיהו פרי

משפחות יחידניות מתמודדות לא פעם עם אתגרים וצרכים ייחודיים לעומת משפחות בעלות שני הורים. בחדר הטיפול הפערים וההשלכות עולים לרוב ולעיתים מתעצמים לנוכח מבנה התא המשפחתי. כמו כן, דילמות סביב ההשפעה על הילדים, היתרונות והחסרונות מהוות תמות מרכזיות בתכנים שעולים במפגשים עם הורים. הרצאה זו תעסוק בהיבטים אלו מנקודת מבט של מטפל יחידני, על המקום שלו בחדר, העברה והעברה נגדית, חשיפה בטיפול ודילמות נוספות סביב המרחב והשפעתו על המפגש מנקודת המבט של המטפל וההורים המטופלים.

הפסקה   10:40  11:00

11:00 בין רגישות להימנעות – על מעבר בשדה המוקשים בטיפול בהורים ומשפחות מקהילת הלהט"ב – ד"ר אילן טבק אבירם

העבודה הטיפולית  עם הורים, ילדים ומשפחות מקהילת הלהט"ב הופכת להיות נפוצה ורווחת, ככל שהופעתם של תאים משפחתיים חדשים מתרחבת בחברה הישראלית. אנשי טיפול, נדרשים להיכנס לתחום טיפולי מוכר, אך שונה ופוגשים מטופלים, המגיעים עם חשש להישפט ולהיות מבוקרים על השונות שלהם. ההרצאה תעסוק ברגישויות הנדרשות מאנשי הטיפול במגע עם נושא "המשפחה החדשה" ומטרתה לסייע למצוא קול טיפולי שמצד אחד אינו נרתע לגעת בנושאים טעונים ומשמעותיים, ומאידך נוגע בנושאים אלה ברגישות ובדיוק הראוי.

11:40   אתגרים של סבים שמתפקדים כ'הורה סבי' או סב-הורי ד"ר עדנה כצנלסון

בהרצאה נדון בסבים שמתפקדים כסבים הוריים בגלל חוסר יכולת אובייקטיבית או סובייקטיבית של ההורים או אחד מהם, לגדל בעצמם את הילד. (אלמנים, חד-הוריים, הורה חולה, הורים עובדים מסביב לשעון, חולי נפש או לא מתפקדים).  נציג  חלק קטן מהקשיים העומדים בפני הסבים (וכן ההורים והילדים) ונרמוז על קצה המזלג על דרכי התמודדות ועל מקום אנשי בריאות הנפש במתן עזרה לסבים להורים ולילדים. נדון בעקרונות מניעה וטיפול אינדיווידואלי ומערכתי במשפחות בעלות מאפיינים אלו.

הפסקה  12:20- 13:00

בחלק הבא של היום תתבקשו לבחור בין הישארות במליאה לשמיעת שתי הרצאות נוספות או בחירה בסדנה מבין ארבע הסדנאות. 

הנרשמים ליום העיון יקבלו טופס בו יתבקשו לדרג את בחירותיהם.

13:00 – 14:30    צהריים: סדנאות 

המשך הרצאות (באותו הקישור)

הרצאה ראשונה: 13:00-13:40

"מאלם לשיח – על הדילמה של הלא מדובר בעבודה עם הורים בגירושים" מר ערן הדומי         

הורים גרושים ואנשי מקצוע העוסקים בליווי הורים וילדים בגירושים, מכירים היטב את המורכבות ארוכת הטווח הכרוכה בטלטלה הרגשית ובשינויים במבנה המשפחה. נושאים רגישים אלה נשארים במקרים רבים לא מעובדים ולא מדוברים בין בני המשפחה לעיתים אפילו לאורך שנים. החשש מהכאב הרגשי וההצפה, התהיות על מה לדבר ומה להסתיר מחזקים הימנעות. במסגרת הליווי הקליני של משפחות בתהליכי גירושים נדרשים, לא פעם כלים יצירתיים או משחקיים אשר יעזרו להפוך את הלא מדובר לנגיש וגלוי. היכולת לקיים שיח ישיר בין בני המשפחה אודות משבר הגירושים, הופך למשאב נדיר ויקר ערך בתהליכי העיבוד וההפנמה של המציאות המשפחתית המחודשת. השיח הישיר מאפשר הנכחה ועדות לדרך בה מופנמת חוויית הגירושים בעולמם הרגשי  ולחיזוק הקשר הורה ילד. נבחן כיצד ניתן להנגיש את השיח המתמיר על בסיס היחסים והקשר (מטפל-הורה, הורה-ילד) ואיך ניתן ליישמו כבסיס לעבודה הקלינית הן עם ההורים, המשפחה והילדים עצמם.

הרצאה שנייה :  13:40-14:30

 "כאן זה בית, כאן זה לב וְאוֹתָךְ אנ'לא עוזב" אתגרי ההורות האומנת  ד"ר שמרית פרינס ־ אנגלסמן וגב' רעות לרר-קרוב 

משפחת אומנה היא מסגרת חוץ־ביתית טיפולית שמטרתה לאפשר התפתחות רגשית ופיזית תקינה של ילדים בסיכון. אחת התפיסות המרכזיות של תהליך האומנה היא עידוד הקשר בין הילדים להוריהם, מתוך רצון לאחד ביניהם מחדש. מאז שנת 2003, שירות האומנה של מכון סאמיט מלווה את תהליך האומנה לילדים בסיכון, שהוצאו למשפחות לאורך כל שהותם שם. מתוך הבנת האתגרים הקיימים במעשה האומנה והצורך ביצירת מרחב לעיבוד, להכלה ולקיום תהליכים אנליטיים מותאמים. מרכזי הטיפול עובדים בעיקר על פי הגישה הטיפולית הדינמית השמה במרכזה את הקשר שבין תהליכים לא מודעים לבין חווייתו והתנהגותו של הפרט, את הרחבת המודעות של הפרט והגברת התקווה באמצעות גילוי החוויה הטיפולית שהמטופל זקוק לה ופעולת ההכלה.

ההרצאה תתמקד בטיפול הניתן במרכזי הטיפול להורים אומנים תוך התייחסות להבדלים שבין הורים אומנים שהם קרובי משפחתם של הילדים (אחים/דודים/סבים) לבין הורים אומנים שאינם קרובי משפחתם. בנוסף, ההרצאה תתייחס להשלכות הטראומות המורכבות, הפגיעה בהתקשרות הראשונית והיעדר אובייקט ראשוני יציב, מרגיע ובטוח על התנהגות הילדים באומנה. יתוארו תמות מרכזיות בהתנהגות הילדים שמאתגרות את תפקיד ההורות האומנת והן: קושי ביצירת קשר ואמון, היעדר מילים לביטוי החוויה הטראומטית, צורך בשליטה לצד ריצוי, קונפליקט נאמנויות וחרדת הפרידה. לסיכום, יצוינו המלצות לקידום הטיפול בהורות האומנת ויודגש הצורך בהמשך פיתוח הידע.

אחרי הצהרים יתקיימו ארבע סדנאות בנושאי יום העיון, הסדנאות ישלבו הרצאה עם תאור מקרה או עבודה מעשית סדנאית. 

סדנא מספר 1

 "נקודות עיוורות אצל מטפלי הורים בעבודה עם הורים בגירושים" גב' הילה קלעי נובוטני

המפגש הטיפולי עם הורים, ככל מפגש טיפולי, מעלה מחשבות תחושות ורגשות אצל המטפל.ת. חלקם מודעים וחלקם לא. המפגש עם הורים גרושים, הינו בעל פוטנציאל למפגש עם רגשות, רשמים, תחושות ומחשבות מורכבים יותר. כמטפלות.ים אנו פוגשים את העמדות הפנימיות שלנו, במודע או שלא, במפגש עם שני הורים הנמצאים כעת בקונפליקט בעצימות נמוכה או גבוהה. המשימה המשותפת המשמרת את הקשר ביניהם בזמן המפגש היא ההורות. מורכבות המפגש עם זוג הורים גרושים, מעורר תחושות רבות אצל המטפל.ת מתוך ההשוואה המתבקשת בין העולם המוכר האישי והמקצועי של המטפל.ת לזה שאותו היא/הוא פוגש.ת בחדר, בדמות הזוג הגרוש. בסדנה זו אנסה להעלות נקודות מעוררות מחשבה ורגש במפגש של המטפל.ת עם הורים גרושים. נדון בהעברה והעברה נגדית בטיפול בהורים גרושים, מקומה של השיפוטיות, המכשול הפוטנציאלי של יצירת הבריתות, וכן בסוגיות אתיות בטיפול בהורים גרושים.

סדנא מספר 2

עבודה עם הורים בקונפליקט גירושים     גב' הילי הראל

הרצאה שתעסוק בתהליכים ודילמות ייחודיים לעבודה הטיפולית במשפחות בהן ההורים גרושים, ובפרט במשפחות הנמצאות בתהליך גירושין ובסכסוך גירושין גבוה. העלייה בשיעור הגירושים בעולם ובישראל בפרט גורמת לעלייה במספר המקרים בהם ילדים המופנים לטיפול שייכים למשפחות בהם הוריהם גרושים או בתהליכי גירושים, כולל ריבוי המקרים של תהליכי גירושים מורכבים ובסכסוך גבוה. ישנה חשיבות עליונה להבנת המורכבות הרבה שבעבודה עם הורים במצבי גירושים תוך שמירה מחד על חדר הטיפול כמרחב נקי ומאפשר התפתחות, ומאידך התייחסות לרעשי הסביבה שלא ניתן להשאירם מחוץ לחדר, למרות הפיתוי הרב. ההרצאה תתמקד בהבנת הדינאמיקה הייחודית לעבודה עם הורים גרושים או פרודים, בהמשגה תיאורטית של התהליכים הללו תוך התייחסות לתיאוריות דינאמיות. ההסתכלות הינה מתוך גישה הוליסטית ורחבה: ראייה של צרכי הפרטים – הילד המטופל וכל אחד מההורים, הדינאמיקות ביניהם ומתוך גישה מערכתית הגורסת שלא ניתן להשאיר את המציאות מתוך חדר הטיפולים כי היא חודרת פנימה בעוצמה. ההרצאה תעסוק בתהליכים העוצמתיים העוברים על מטפל שנכנס ומופעל בתוך הדרמה המשפחתית, כולל כלים לחשיבה ולפעולה במציאות הטיפולית המורכבת הזו.

סדנא מספר 3

ההתמודדות הייחודית של ההורה האלמן.ה – ממשבר לצמיחה– ד"ר מלי ניר ברונפלד

אחד המבנים המשפחתיים החד הוריים הקיימים הוא הורה אלמן.ה. מוות של אחד ההורים במשפחה אינו דבר נדיר לצערנו, וכרוך בקשיים רב מערכתיים. קשיים אלו כוללים התמודדות עם הטראומה של המוות עצמו (אם תאונה, פיגוע או מחלה) לעיתים אירוע לא צפוי וחמור ולעיתים מחלה מתמשכת אשר כללה התמודדות מתמשכת משפחתית. 

ההורה נאלץ להתמודד עם האובדן האישי שלו, יחד עם האובדן המשפחתי, כלומר של הילדים ושל המשפחה המורחבת (הורים של הנפטר, אחים). נראה כי מצופה ממנו להיות עבורם שני הורים בגוף אחד.

בהרצאה אתייחס לקשיים וההתמודדויות הייחודיות להורה אלמן.ה, בהתמודדות הראשונה עם האבל וגם בהתמודדות ארוכת הטווח לאחר מכן. אציג בקצרה את ההתמודדות הייחודית של משפחה שבה הורה נפטר באופן פתאומי. אתמקד במוטיבים: ההפתעה, חוסר השליטה, וההדף שהאירוע יצר בהתמודדות של כל ילד בנפרד. אציג בקצרה את ההתמודדות הייחודית של משפחה אשר התמודדה עם הורה שנפטר ממחלה ממושכת וסופנית. אתמקד במוטיבים: חוסר האונים, פרידה ידועה מראש, והתמודדות עם הסבל של ההורה החולה. מעבר לקשיים הייחודיים, אתייחס לאלמנטים המרכזיים אשר הורה במבנה משפחה זה זקוק להם אשר העידו על פיתוח חוסן וצמיחה.

סדנא מספר 4

"התיק כנקודת אחיזה בהורות יחידנית"  יעל הקש – רון ומיטל בן גיגי

"התיק", הוא כלי סימבולי עבור המטפל במשפחות יחידניות. כלי המסמל את המסע של גב ההורה היחידני אך גם המיכל הנושא את הכלים שלו להתמודדות.  זהו למעשה  כלי ליצירת "סימני דרך" בתהליך הטיפולי. סימני דרך, המאפשרים הרחבת חשיבה והרחבת ההכלה עבור המטפלת ועבור ההורה. למידת מודל "התיק" שמעניק כלים יצירתיים להתמודדות עם אתגר וקושי. המודל מתאים במיוחד במצבי קושי ואתגר בהם יש צורך בעוגנים וסימני דרך כדי לצלוח מעברים ומשברים ולכן יתרום רבות למטפלים בהורות יחידנית המאופיינת פעמים רבות בחווית חוסר איזון וקושי להתמודד עם מציאות חברתית ובירוקרטית שמותאמת למשפחות בזוג.

14:30-15:00  סיכום היום

ד"ר דרור אורן  פסיכולוג קליני וחינוכי, מדריך מוסמך בשתי החטיבות. מנכ"ל שותף בעמותת אמפטיה – הפורום הפסיכולוגי לייעוץ הדרכה וטיפול הורים. מרצה בארץ ובעולם, ניהל את המכון לפסיכותרפיה במרכז הקליני. מלמד ומדריך בתוכניות לפסיכותרפיה ובלימודי מאסטר בפסיכולוגיה. מומחה לעבודה טיפולית עם הורים ומפתח המודל לטיפול דינמי בהורים. מחבר הספרים: 'הורות במחשבה שנייה- עבודה טיפולית עם הורים' (פרדס, 2021), 'הורות יחידנית- לגדל ילד לבד' (רסלינג, 2018) ומפתח שותף למשחק הטיפולי – 'מדברים גירושים' (IGS, 2018). בעל קליניקה לטיפול ולהדרכה בכרמיאל.

ד"ר אילן טבק אבירם  פסיכולוג קליני,  מטפל בקליניקה פרטית, בשנים 2004-2019 עבד ביחידה לגיל הרך במרכז לבריאות הנפש ע"ש בריל ת"א, מרצה באוניברסיטת תל אביב במסגרת התוכנית הרב-תחומית למדעי הרוח ובית הספר. מנחה ומעביר סדנאות והדרכות בנושא הורות להט"בית לאנשי טיפול ולהורים במסגרות שונות ציבוריות ופרטיות.

גב' מיטל בן גיגי מטפלת באמצעות אמנות חזותית ותיקה, מדריכה ביה"ת ואמא לשניים. מטפלת בילדים והורים במסגרת הציבורית (גנים לחינוך מיוחד) והפרטית. בעלת הכשרה תלת שנתית בטיפול דיאדי לפי המודל החיפאי והכשרה בגישת ה Theraplay.  בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וקרימינולוגיה ותואר שני בטיפול באמנות חזותית. במסגרת התואר השני עסקה בתפקידו של האב כפי שבא לידי ביטוי בציורי משפחה. מעבירה סדנאות להורים והרצאות בקבוצות עמיתים. מיטל ממשיכה וחוקרת את הציור המשותף, את תפקיד הסימן והסימבול בטיפול בהורות ובטיפול הורה-ילד מתוך אמונה בכוחם לייצר שינוי, כיוון ותמיכה מנטלית ונפשית להורה ולילדו.

הילה קלעי נובוטני פסיכולוגית חינוכית מומחית. אמא ל3 בנות, בעלת קליניקה פרטית באשדוד לטיפול בילדים מתבגרים והורים ומנהלת מקצועית בשפ"מ ראשל"צ. 

גב' הילי הראל הרץ  פסיכולוגית התפתחותית מומחית מדריכה ופסיכולוגית חינוכית מומחית. עובדת כפסיכולוגית ההתפתחותית המחוזית של מכבי בצפון ובקליניקה פרטית. לומדת בתכנית הפסיכותרפיה למבוגרים במרכז ויניקוט. 

מר ערן הדומי עו"ס קליני MSW ופסיכותרפיסט. לשעבר קב"ן 8200 במילואים. מתמחה בעבודה עם הורים וילדים. בעלים של חברת IGS המפתחת משחקים להורים וילדים, וממציא המשחקים "תשע דלתות", "מחשבות קטנות" ו"מדברים גירושים". בעל קליניקה פרטית, מדריך ומרצה בתוכניות לטיפול במשחק ופסיכותרפיה רב ממדית במכללת אורנים. מרצה ומדריך בתכנית לפסיכותרפיה ממוקדת – מכללת תל חי.

גב' יעל הקש – רון מטפלת ותיקה באמצעות אומנויות – מבוגרים וטיפול בהורות (הדרכה) בקליניקה הפרטית. מטפלת ביחידה להפרעות קשב בקופ"ח כללית – מבוגרים וטיפול בהורות (הדרכה). מרצה בנושא "הורות בטיפול" באקדמיה ולאנשי מקצוע. מייסדת שותפה ב"מרכז לסימני דרך להורות". מדריכת מטפלים בנט"ל (עמותת נפגעי טראומה לאומית).

ד"ר עדנה כצנלסון  פסיכולוגית קלינית, חינוכית, התפתחותית וגרונטולוגית. מטפלת בילדים, מתבגרים מבוגרים. מדריכה הורים. מלמדת פסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב ( מ.א. קלינית ילד, רפואה, מדעי הבריאות). מחברת הספרים: משבר ושינוי בחיי הילד ומשפחתו (1983) (נכתב עם פרופ' עמירם רביב). הורים ילדים ומה שביניהם (1988.) כואב לי! התמודדות נפשית עם כאב פיזי (1993) דיאלוג עם ילדים מדריך להורות אפקטיבית. חינוך לניקיון -גמילת ילדים מחיתולים (2005 ) סבאות עכשיו (2009) (עם פרופ' עמירם רביב). מייסדת מנחה ומלמדת בעמותת אמפטיה.

גב' רעות לרר-קרוב – פסיכולוגית קלינית מומחית. מנהלת המרכז הטיפולי בבאר שבע של שירות האומנה מכון סאמיט. מטפלת מדריכה, ומאבחנת. יועצת בשירותי הבטחון.

ד"ר מלי ניר ברונפלד מטפלת בפסיכודרמה וב CBT מטפלת קוגניטיבית התנהגותית מדריכה מטעם יה"ת ומטעם איט"ה. מתמחה בטראומה חרדה ומצבי משבר. מטפלת במבוגרים ילדים ונוער. מטפלת בקליניקה פרטית . מלמדת בתכנית cbart -לימודי cbt למטפלים באומנויות. בעבר ראש החוג ומרצה לפסיכודרמה במכללה ירושלים. 

מר מתתיהו פרי אב חד הורי,  עו"ס קליני MSW ומטפל בהורים. עובד במועצה אזורית שומרון כעו"ס משפחה, מדריך הורים בפרוייקט 360- התוכנית הלאומית לילדים ובני נוער בסיכון ובעל קליניקה פרטית.

ד"ר שמרית פרינס ־ אנגלסמן  עובדת סוציאלית .(PhD) מטפלת בילדים, במתבגרים ובהורים במרכז הטיפולי של שירות האומנה במכון סאמיט; מדריכה עובדים סוציאליים מנחי אומנה טיפולית וסטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית (אוניברסיטת בן גוריון); מרכזת את תחום המחקר באומנה במכון סאמיט; מטפלת במסגרת ידידות טורונטו "אל הנפש". מרצה בפקולטה לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית אשקלון. מרכזת את קורס "ילדים ונוער בסיכון" ומלמדת את הקורס "פרקטיקום ילד ונוער" ו"שיטות טיפול עם הפרט והמשפחה בגישה הדינאמית". פוסט דוקטורנטית באוניברסיטה העברית.

 ההשתתפות ביום העיון "הורות פנים רבות לה – טיפול בהורים במבני משפחות שונים" – בן 8 שעות אקדמיות- מזכה את המעוניינ.ת בתעודה מטעם עמותת פורום אמפטיה

ההרצאות אשר ניתנות במסגרת יום העיון מוקלטות. יחד עם זאת, בכדי לשמור על אווירה אינטימית ומאפשרת, חלקי הסדנאות לא יוקלטו. כמו כן, לא יוקלטו תיאורי המקרה. 

ההרצאות אשר יוקלטו יהיו פתוחות לנרשמים אליהן לצפייה מאוחרת יותר למשך חודש.

עלות יום העיון: 

יום העיון הינו בעלות של 140 ש"ח. ההכנסות קודש לקידום מטרות עמותת אמפטיה (המרצים.ות נאותו להשתתף בהתנדבות לעניין זה).

לחברי.ות עמותה ואוכלוסיות מיוחדות (סטודנטים, גמלאים) וכן לנרשמים בקבוצות של 10 נרשמים ומעלה –  יום העיון הינו בעלות של 120 ש"ח.

*אין אפשרות להחזר כספי, באם נרשם אינו יכול להשתתף ביום העיון – יקבל את ההרשאה לצפייה בהקלטות ההרצאות.

ט.ל.ח העמותה משאירה לעצמה מרחב פעולה לשינויים במידת הצורך.

פורום אמפטיה החל לפעול ביוני 2019 והינו הגוף הפועל להעלאת הרווחה הנפשית של ההורים (וכך, גם של הילדים) וקידום הטיפול ההורי – הפסיכולוגיה והפסיכותרפיה של ההורים וההורות

בחודש נובמבר 2022 הוכרנו כעמותה רשומה בישראל. שמנו הרשמי הינו "אמפטיה – הפורום הפסיכולוגי לייעוץ הדרכה וטיפול להורים", אבל בקצרה, אנחנו עדיין "פורום אמפטיה"- אנשי טיפול החושבים ופועלים יחד עבודה טיפולית עם הורים והורות

וקצת על הפעילויות שלנו?

אנו פועלים בברכת משרד הבריאות, מהווים הגוף הרשמי בארץ הפועל לקידום התחום ויצירת מענים מקצועיים להורים, חלק מקואליציית הארגונים האזרחית למען הפסיכולוגיה הציבורית, פועלים לפיתוח התחום באמצעים שונים כהרחבת העמקת החשיבה והידע בתחום באמצעים שונים (כתכנית הייחודית והמקיפה לטיפול הורי, ימי עיון והשתלמויות וקבוצות הדרכה למטפלים על מקרים מן השטח), הנגשת הפסיכולוגיה של ההורים וההורות אל קהל אנשי המקצוע כבריאות, חינוך ורווחה, וכן אל הציבור הרחב, יצירת קהילת מטפלי הורים, ופעולות ציבוריות במישור הלאומי והמקומי – כדוגמת כנסת ישראל, משרד ראש הממשלה, אמצעי התקשורת המרכזיים, פעולות עבור רשויות מקומיות, ועוד. 

למה לי להיות חבר בעמותת אמפטיה?
* בית מקצועי ומקיף לתחום הטיפול ההורי.
* גאווה להיות שייך לקבוצה מקצועית העוסקת בתחום הטיפול בהורי. 
* לחברי העמותה יתאפשרו הנחות מיוחדות בהכשרות השונות (השתלמויות, ימי עיון, קבוצות הדרכה ועוד).
* קידום באינדקס המטפלים של העמותה.
* השתתפות פיתוח וקידום הטיפול בתחום העבודה הטיפולית עם הורים!!!
 
דמי חבר לעמותה: 234 ש"ח בלבד.  

החברות מיועדת למטפלות/ים העומדים בקריטריונים של הפורום: פסיכולוגיות/ים מכל ההתמחויות הטיפוליות ומטפלים מוסמכים בעלי תואר שני ומעלה מהמקצועות הבאים:
עבודה סוציאלית קלינית, טיפול באמצעות אמנויות, קרימינולוגיה קלינית, פסיכיאטריה. העוסקים בעבודה טיפולית עם הורים.

החברות הינה לשנת 2023.
לא יוכל להתבצע החזר לאחר תשלום.

לנוחיותכם:
לינק הרשמה לחברות: https://did.li/empatia-member-form  
לינק תשלום לחברות:  https://did.li/empatia-membership
***שימו לב- יש להיכנס ולמלא את שני הלינקים.
 

ההורות, כזהות מרכזית בחייו של האדם הבוגר, מצריכה הסתכלות ייחודית וייעודית לה. ההורות היא גם התפקיד של האדם המגדל את ילדיו וגם זהות ושלב התפתחותי פסיכולוגי רב משמעות לרובנו. על כן, כשאנו מתייחסים אל ההורה ואל ההורות, נחשוב עליו ואותו בהקשרים שונים. מעבר להקשר התועלתי בשיפור עבור הילד דרך ההורה, נראה את ההורה בהקשר למשאלות, לבית הוריו, ליחסים מרקם לכוחות ולקשיים איתם יתמודד ועוד.

 

פורום אמפטיה, הפורום הפסיכולוגי לייעוץ הדרכה וטיפול להורים, הוקם ביוני 2019 כמענה לצורך מהשטח של פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים וותיקים העובדים עם הורים. בחודש נובמבר 2022 הפורום הוכר כעמותה.

 

חברות הועד המנהל של העמותה: גב' מיטל בן גיגי, פרופ' אסתר כהן, גב' אורנה קושלביץ, גב' שרית שרם יבין. מנכלים משותפים ד"ר דרור וגב׳ הדס רון גל.

 

הפורום נועד להיות בית לפסיכולוגים מתוך מטרה לקדם, לפתח ולהעמיק את ההכשרה האינטגרטיבית בתחום ולהוות אכסניה למגוון תיאוריות לגבי הורות, גישות התערבות ייעוץ, הדרכה וטיפול בהורים. לקדם התמקצעות בתחום הן במובן התיאורטי והן במובן הקליני בשטח בתוך המגזרים הפרטי והציבורי.

 

פורום אמפטיה מתמקד בשלוש מטרות מרכזיות:

 

  • קידום תחום העבודה הטיפולית עם הורים כדיסיפלינה מקצועית.
  • יצירת קהילה של מטפלי הורים והעמקה ההכשרה המקצועית של פסיכולוגים ופסיכותרפסטים מטפלים ושל אנשי בריאות, חינוך, רפואה ורווחה הפועלים עם הורים
  • שיפור והרחבת המידע והסיוע הפסיכולוגי להורים בישראל. הנגשת התחום לקהל הרחב למען העלאת הרווחה הנפשית של הורים (וכן של ילדים ומשפחות בכלל).

הזמנה ליום העיון